Go Green Day a CPI Hungarynél: Közösen a fenntartható jövőért

A CPI Hungary mindig is szívügyeként kezelte a fenntarthatóságot, így idén is megrendezte a Go Green Day eseménysorozatát bérlői számára, melynek célja a környezettudatosabb mindennapok elérése. Az esemény a tavasszal esedékes világnapok köré szerveződött, így ünnepeltük a Víz, Föld és Méhek Világnapját. 

A környezetvédelem cégcsoport szinten kiemelt célkitűzésünk 

A CPI Property Group anyavállalat és a CPI Hungary folyamatosberuházással támogatja a zöld épületeket és az energiahatékonysági fejlesztésekdt, valamint 2030-ra elért célkitűzéseaz üvegházhatású gázkibocsátás és az energiafogyasztás csökkentése. Idén 100%-ban megújuló energiaforrásokból származó energia beszerzésre tér át, támogatja a zöld mobilitást kerékpározás, közösségi közlekedés és kibocsátásmentes közlekedési módok népszerűsítésével, valamint a vállalati járműpark nagy részét plug-in hibridekre cseréli. 

A CPI Hungary folyamatos párbeszédet folytat bérlőivel, munkatársaival. Ennek egyik kiváló példája a fenntarthatósággal kapcsolatos ’Go Green Day’ eseményük ahol számos programmal készült bérlői és munkatársai számára. Az esemény keretében lehetőség nyílt a kollektív felelősség tudat ébresztésére, illetve a közösségépítésre az irodaházakban, hiszen bérbeadók és bérlők együtt, új jövőbeni fogadalmakkal, szemléletváltással képesek csökkenteni a munkahelyek ökológiai lábnyomát és egy zöldebb jövőt építeni. 

A CPI a Go Green Day során több programot is szervezett a Föld Világnapja és a Méhek Világnapja alkalmából. A bérlői események nagy népszerűségnek örvendtek. 

A résztvevőknek lehetősége nyílt megmérnie ökológiai lábnyomukat egy kalkulátor segítségével, melynek eredményét a My Green list táblára írhatták fel, egyúttal fogadalmat tehettek, milyen fenntartható lépésekkel támogatják a környezet megóvását. A karbonlábnyom kalkulátor eredményei figyelemre méltóak, mivel azt mutatják, hogy a résztvevők tudatosabbá váltak. A mért irodaházak esetében egy átlagos napnál jóval alacsonyabb karbonlábnyom mutatható ki; 5,8 és 6,2 kg CO2 kibocsátás között mozgott, amely jelzi a közös erőfeszítések hatékonyságát. 

A szervező a Méhek Világnapja alkalmából egynyári virágmag mixeket osztott újrahasznosított tasakokban. A helyszínen kitölthető kvíz pedig az eseménysorozat  érintett világnapjait ötvözve született meg és edukálta játékos módon a jelentkezőket. 

A Go Green Day remek lehetőséget nyújtott a bérlők számára, hogy együtt tegyenek a fenntarthatóbb munkahelyekért és egy zöldebb jövőért. A CPI Hungary továbbra is elkötelezett a fenntarthatóság mellett, és folytatja a zöld megoldások és programok bevezetését.